איך לבנות פרופיל לינקדאין מעולה שיחזק את המיתוג שלכם?

06/02/2023
איך לבנות פרופיל לינקדאין מעולה שיחזק את המיתוג שלכם?

נוכחות חזקה בלינקדאין היא כבר מזמן לא בגדר המלצה, אלא לגמרי Must. רוצים לחפש עבודה חדשה? להתקדם לתפקיד בחברת הייטק מובילה? ליצור קשרים עם אנשי מפתח בתעשיית ההייטק או עם מובילים טכנולוגים? לפני הכל, חשוב שתעדכנו את פרופיל הלינקדאין שלכם. כידוע, אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני, כך גם בלינקדאין.

חשבו על פרופיל הלינקדאין שלכם כעל דרך לקדם את המותג האישי שלכם: הציגו את הניסיון המקצועי שלכם, הידע והכישורים וכמובן האישיות שלכם שחשובה לא פחות, בצורה הכי מרשימה, שתשקף הכי נכון את מי שאתם ובאופן שימנף אתכם.

כך תבנו פרופיל לינקדאין נכון שימנף את המיתוג האישי שלכם:

1. הפכו את פרופיל הלינקדאין שלכם ליותר מקורות החיים

ה-Summary והניסיון התעסוקתי שלכם הם החלקים החשובים ביותר בפרופיל ה-Linkedin שלכם. אך יחד עם זאת, חשוב שתשתמשו באופן מושכל בשאר החלקים בפלטפורמה כדי להראות מי אתם, מה אתם מייצגים ומה אתם מביאים איתכם.
לא הרבה יודעים שהאלגוריתם של לינקדאין מתגמל פרופילים מלאים יותר בכך שהוא מציג אותם למעלה בדירוג החיפוש, לפני פרופילים דומים המוצגים בתוצאות החיפוש. לינקדאין נותן חיווי אם הפרופיל לא מלא ומבקש מכם בכל פעם שאתם נכנסים לפרופיל שלכם, לעדכן ולהשלים נתונים נוספים. מומלץ מאוד שהפרופיל שלכם יהיה מלא ויכלול את כל הפרטים. הכניסו לפרופיל הלינקדאין שלכם את הייחודיות שלכם.

הטקסט ב-Tagline שלכם (שורת הטקסט תחת השם שלכם בפרופיל) והתמונה שלכם, הם הפרטים הראשונים שאנשים רואים כשהם מחפשים אתכם. אפשר לראות את ה-Tagline שלכם, תמונת הפרופיל והטקסט שכתבתם אודותיכם ב-Summary, כ"כרטיס הביקור" הדיגיטלי שלכם, וכאמור, אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני.

ממחקרים עולה שיש לכם 5-10 שניות לקבל את תשומת הלב של הקורא. נסו להפיק את המקסימום: הכניסו פעלים קליטים, טקסט קצר וקולע, פרטים שמייחדים אתכם, השתדלו להימנע מ-buzzwords ובקיצור: כתבו במטרה לצוד את עיניהם של קהל הקוראים אליו אתם מכוונים: מגייסים, לקוחות וכד'.

2. הציגו את הכישורים שלכם ואת מילות המפתח הרלוונטיות לתחום העיסוק שלכם

  • עובדים מהתחום הטכנולוגי – אל תסתפקו בכותרות תפקידים (כגון מפתח Java או ר"צ בדיקות QA). חשוב שתפרטו בכל תפקיד מספר בולטים המסכמים את מהות התפקיד (בדומה לפירוט בקו"ח).
    בנוסף, אל תחסכו במילות מפתח רלוונטיות, לפי ניסיונכם, בכל אחד מהתפקידים שביצעתם, לרבות שפות פיתוח, מערכות הפעלה, דאטבייסים (בין אם מסורתיים ובין אם Big Data), טכנולוגיות שונות לרבות כלי אינטגרציה,, שמות מערכות רלוונטיות (לדוגמא: Salesforce, Monday וכו'). כל תחום ומילות המפתח הרלוונטיות אליו, כמובן חשוב לא להתפזר ולהתרכז במילות המפתח שאתם מצפים שמגייסים/ות יחפשו ושתרצו שיהיו מקושרות אליכם.
    זכרו שהמגייס/ת או המנהלים המקצועיים שעוברים על הפרופיל שלכם, רוצים להבין מהו הידע והניסיון שלכם ויסייע להם להבין מה עשיתם בכל תפקיד.  זאת בנוסף ולא פחות חשוב מפירוט מילות מפתח בחלק ה-Skills שמיד נפרט.
  • החלק של הכישורים (Skills) בלינקדאין הוא למעשה מנוע החיפוש שמסייע לאנשים למצוא אתכם. חשוב שתכללו בין הכישורים שלכם את כל מילות המפתח החשובות של תחום העיסוק שלכם. הכניסו מילות מפתח מקורות החיים שלכם וחשבו גם על האנשים שיחפשו אתכם בלינקדאין ובאילו מילות חיפוש הם ישתמשו.          טיפ קטן: ראו מי האנשים שצפו בהם גם ( "People also viewed") הרשימה נמצאת מימין לפרופיל שלכם ומי האנשים שצפו בפרופיל שלכם (Who's viewed your profile"") הרשימה נמצאת בפרופיל שלכם בחלק האנליטיקס), כך תבינו מי האנשים שהאלגוריתם של לינקדאין מגדיר כקשורים אליכם. אם אתם רוצים שאנשים נוספים מפרופיל אחר יצפו בכם, שנו את מילות המפתח בכישורים שלכם (וגם בפירוט התפקידים). רצוי להמשיך ולטייב את מילות המפתח עד להשגת התוצאות הרצויות.

3. פרסמו בלינקדאין תוכן באופן שוטף

פחות משליש ממשתמשי הלינקדאין, מפרסמים תוכן לפחות פעם בחודש. פרסום התוכן מציג את הנוכחות שלכם כמקצוענים בתחומכם לרשת הקשרים שלכם בלינקדאין ובדרך זו, שומר אתכם ב-Top of mind שלהם. יחד עם זאת, חשוב כמובן שתהיו ב-Top of mind שלהם מהסיבות הנכונות. נסו לפרסם תכנים שיתנו ערך מוסף לרשת הקשרים שלכם. לדוגמא: הייתם בכנס מקצועי מעניין? כתבו פוסט ובו תובנות מהכנס, קראתם מאמר מקצועי או כתבה מרתקת? שתפו מהידע שלכם או ספרו על טרנדים ומגמות בתחום ההתמחות שלכם וכד'. בנוסף, דרך נוספת היא להתייעץ ולבקש מידע ממומחים ברשת הקשרים שלכם, כך תאפשרו להם להראות את הידע שלהם ולהרשים.

אם אתם ג'וניורים בתחום הטכנולוגי, אנו ממליצים שתכינו פרויקט עם ארכיטקטורה וסרטון טכני ותפרסמו אותם כפי שחוזר וממליץ המנטור הטכנולוגי Niv Itzhaky בפוסט בנושא.   

**בקרוב נפרסם פוסט מלא עם טיפים למפתחים ג'וניורים שמחפשים את משרתם הראשונה. Stay tuned

4. צרו קשר עם רשת הקשרים שלכם בלינקדאין

כשאנשים יחפשו אתכם בלינקדאין, הם יראו את הפעילות האחרונה שביצעתם: פוסטים שכתבתם, תכנים ששיתפתם, כל מה שאהבתם או הגבתם עליו, הכל גלוי. חשוב שתהיו מודעים לכך ותמנעו מנושאים שליליים. השתמשו בניסיונכם ובתחומי העניין שלכם באופן מושכל, בהתאם. בכל ביקור בלינקדאין, חשוב שתעשו לייק, תגיבו, תשתפו וברכו את רשת הקשרים שלכם על מינויים או הישגים.

5. הצטרפו לקבוצות לינקדאין

מתגו את עצמכם כמובילים בתחומכם והצטרפו לקבוצות רלוונטיות. לא מספיק רק להצטרף לקבוצות, חשוב שתהיו גם פעילים בהן. רגע לפני שאתם מחליטים לפרסם פוסט בקבוצת לינקדאין, חשוב שתקראו את התכנים והדיונים הפופולריים שהיו בקבוצה, ראו את הסגנון בו אנשים כותבים ואז תוכלו להתאים את עצמכם לרוח הקבוצה. הגיבו, שאלו והשיבו על שאלות של אנשים בקבוצה ובדרך זו תשתתפו בדיונים. בנו אמינות על ידי עזרה לזולת ותרומה לידע הכולל בקבוצה. לאחר תקופה מסוימת , כשתרגישו שבניתם נוכחות, תוכלו לנסות ליצור קשרים באמצעות פניה לאנשים ספציפיים בהודעה פרטית.

6. קבלו המלצות

בכל הנוגע להמלצות (Endorsements), חשבו על איכות ולא על כמות. אילו לקוחות, עמיתים ומעסיקים יוכלו לתת לכם המלצה טובה ואמינה? דרך מצויינת לעודד המלצות, היא על ידי מתן המלצות בעצמכם, לרשת הקשרים שלכם; כתבו תגובה, אמרו מילה טובה, המליצו, וייתכן שהם ימליצו עליכם גם. כאשר תפנו לאנשי הקשר שלכם ותבקשו שימליצו עליכם, תבקשו מהם שיתמקדו במיומנויות ובתכונות האישיות שלכם שתרצו להבליט ושבזכותן הם זוכרים אתכם לטובה:).

7. תתבלטו בתוך הקהל

הוסיפו לינקים לאתר האינטרנט שלכם או לאתרי אינטרנט המציגים פרסומים שלכם. אם אתם תוכניתנים, הוסיפו לינקים לפרויקטים מעניינים שלכם ב-Github, אם אתם אנשי UX/UI, הוסיפו לינק לתיק העבודות המרשים לכם . עדכנו את ברירת המחדל "My Website" ב-Linkedin כדי לעודד כניסת גולשים והקלקות לאתר. בנוסף לדירוג גבוה מ-Google, עבור כל הקלקה, זה יסייע להגדיל את הנראות שלכם בלינקדאין. אם אתם שייכים לאיגוד מקצועי או מתנדבים בעמותה כלשהי, כתבו זאת בפרופיל הלינקדאין שלכם ושייכו אותו לאותו איגוד או לאותה עמותה. אם פרסמתם מאמר או כתבה מעניינת בתחום המקצועי שלכם, פרסמו אותה בפרופיל שלכם, אם זכיתם בפרס על הפעילות המקצועית שלכם, שתפו. לינקדאין היא ללא ספק ה-מקום לשיתוף ההישגים שלכם!

8. הגדילו את רשת הקשרים שלכם

כשאתם מחפשים פרופיל לינקדאין ומגלים שיש לכם איתו קשרים משותפים, זה נראה מצויין ומעלה את הלגיטימציה שלכם לפנות לאותו אדם. הוסיפו אנשים חדשים לרשת הקשרים שלכם, אנשים בתחום בו אתם עובדים, כאלה שהיו קולגות שלכם במקומות עבודה בעבר או אנשים מעניינים שיש לכם קשרים משותפים רבים או כאלה שהם מובילים בתחומכם. שלחו בקשות חברות בצורה מושכלת, הוסיפו תמיד הודעה אישית ספציפית ואל תשלחו בקשות לאנשים שאין לכם קשר איתם או שלא יהיה להם עניין סביר להתחבר אליכם. שימו לב, Linkedin מסמנת בקשות שנדחו כ-SPAM, ואם יהיו לכם הרבה דחיות על בקשות חברות, לינקדאין עלולה להגביל אתכם ביצירת קשרים עם אנשים ברשת. אל תשכחו לעזור לאנשים ברשת הקשרים שלכם בלינקדאין על ידי הצגת אנשים שאתם מכירים ועשויים להפיק תועלת מהיכרות זה עם זה.

לסיכום, ככל שתוסיפו תכנים, קשרים והמלצות, פרופיל הלינקדאין שלכם יתפתח וירשים יותר. עברו על הפרופיל שלכם אחת לתקופה, וודאו שהוא מעודכן, ממוקד, נראה טוב וקל למצוא אותו. לאחר מכן, התחילו ליזום שיחות, להשתתף בדיונים וכך תהיו בדרך הנכונה לשלב הבא בקריירה שלכם. בלינקדאין יש הזדמנויות רבות ומעניינות ותוכלו למנף את הקריירה שלכם באמצעותן.

וטיפ אחרון ומאוד עדכני לתקופה זו – בה מהפיכת ה-AI למשתמשי קצה תופסת תאוצה – התחילו לרתום ולהשתמש בהקדם בכלי AI לשיפור עבודתכם או לפחות ככלי מסייע.

**בהמשך נקדיש פוסט נפרד לנושא זה בו נרחיב וניתן דוגמאות. Stay tune

תהיו חברים ושתפו: